Alleen en Samen in Almere

Praktische hulp

AlmerePlusBeurs

Op de AlmerePlusBeurs informeren en enthousiasmeren we u over de mogelijkheden op onder meer het gebied van welzijn, wonen, vrijetijdsbesteding en vervoer bij het (gezond) ouder worden. De stad Almere biedt tal van activiteiten, ondersteuning en mogelijkheden voor senioren; deze informatie brengen we graag samen op de AlmerePlusBeurs. Dit evenement vindt elk jaar plaats op de 1e zaterdag van oktober.

Doelgroep: Vanaf 55 jaar
Locatie: Stadhuis Almere
Meer informatie: Mail AlmerePlusBeurs

Zorgplus Thuis

Met Zorg Plus Thuis van Zorggroep Almere kun je zelf kiezen van welke zorg je gebruik wilt maken. Dit kan variëren van hulp bij het schoonmaken, hulp bij het koken, persoonlijke verzorging tot aan verpleging. Je bepaalt dus zelf welke hulp je wilt en behoudt zo de regie over jouw leven. Je partner en/of mantelzorgers worden ontlast waardoor je thuis kunt blijven wonen. Je krijgt deze hulp naast de andere hulp die je al krijgt, vanuit bijvoorbeeld de Wijkverpleging.

Doelgroep: Volwassenen
Locatie: Almere
Meer informatie: Zorgplus Thuis

Dagactiviteiten

Dagbesteding van Zorggroep Almere is een uitkomst voor mensen die problemen hebben met hun geheugen of voor mensen met somatische problemen. Op de dagbesteding leer je hiermee omgaan. Wij richten ons op de dingen die je nog wél kunt en het behoud hiervan. Zo vergroten we samen met jou je zelfstandigheid. Onze dagactiviteiten zijn altijd afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden. Samen kijken we wat jij belangrijk vindt, wat je interesses zijn en welke dagbesteding daarbij past. Dat kan variëren van handwerken tot schilderen. Of van samen een maaltijd koken tot een wandeling naar het park. Maar misschien geniet je wel het meest van een goed gesprek tijdens het samen koffiedrinken. Of wil je gewoon in alle rust je krantje lezen.

Doelgroep: Vanaf 18 jaar
Locatie: Diverse locaties
Meer informatie: Dagactiviteiten

Burennetwerk

Burennetwerk van de VMCA is georganiseerde burenhulp. Wij kunnen vrijwilligers zoeken voor eenvoudige hulpvragen waar je normaal gesproken je buren of familie voor zou vragen.
Je kunt een beroep doen op een vrijwilliger van Burennetwerk wanneer je zelf door ouderdom of beperking iets niet meer kunt doen, daarnaast hebben we ook vrijwilligers voor je wanneer je eenzaam bent en graag wekelijks bezoek zou ontvangen of er samen op uit wilt gaan.

Doelgroep: Volwassenen
Locatie: Almere
Meer informatie: Burennetwerk

Sterprogramma

Als kinderen en jongeren een verlies in het gezin meemaken, verandert er nogal wat in hun leven. Ze ervaren gevoelens en gedachten die ze nog nooit ervaren hebben. Thuis worden veel dingen anders; de sfeer is niet meer hetzelfde, er is verdriet, er is een lege stoel aan tafel, de vertrouwde rituelen worden aangepast, taken moeten herverdeeld worden. Daarbij zijn kinderen geneigd om zich verantwoordelijk te voelen voor hun verdrietige ouder(s) en soms zelfs voor de gang van zaken thuis. Het Humanitas Sterprogramma is er speciaal voor hen. In groepsverband is er de mogelijkheid om op creatieve manieren hun ervaringen, gevoelens en gedachten te benoemen en herkennen.

Doelgroep: 8 - 18 jaar
Locatie: Almere
Meer informatie: Sterprogramma

Privacyverklaring