Alleen en Samen in Almere

Ontmoetingsactiviteiten

GrandCafé Wijs

GrandCafé WIJS in Corrosia, Almere Haven, van welzijnsorganisatie De Schoor is er voor mensen die op leeftijd zijn en door fysieke beperkingen of zorgbehoefte weinig de deur uitkomen. GrandCafé WIJS biedt je de mogelijkheid om actief en ondernemend te blijven. Heb je behoefte aan het ontmoeten van mensen? Een activiteit of een workshop te volgen? Nieuwe vaardigheden te ontwikkelen of je talenten te delen? Dan is Grandcafe WIJS dé ontmoetingsplek voor jou.

Doelgroep: Senioren
Locatie: Corrosia
Meer informatie: GrandCafé Wijs

Vriendenkringen

Vriendenkringen van de VMCA kan een handje helpen bij het uitbreiden van je sociale contacten. Wij helpen je mensen te vinden die dezelfde interesses, hobby’s en instelling hebben. Mensen met wie je op regelmatige basis samen iets leuks kunt ondernemen. Wij brengen jullie met elkaar in contact. Samen kun je dan bijvoorbeeld gaan wandelen, sporten, naar de bioscoop, een terrasje pakken of naar een museum.

Doelgroep: Volwassenen
Locatie: Almere
Meer informatie: Vriendenkringen

Buurtcentra Almere

In Almere heeft De Schoor 18 buurtcentra in het beheer, er is dus altijd wel een centrum bij jou in de buurt. In de buurtcentra worden verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud.
Op de pagina "Ik zoek een activiteit / In de buurtcentra" vind je alle activiteiten per centrum. Een buurtcentrum is een laagdrempelige manier om in contact te komen met buurtbewoners. 

Doelgroep: Alle leeftijden
Locatie: 18 centra verspreid over Almere
Meer informatie: Buurtcentra

Buurtkamers Almere

Welkom in de Buurtkamer van welzijnsorganisatie De Schoor. De Buurtkamer is de eerste ruimte die je tegenkomt in het buurtcentrum. Hier kun je koffie drinken, een krant lezen en andere buurtbewoners ontmoeten. Je kunt er rustig zitten of een praatje maken. Ook kun je meedoen aan activiteiten. Almere heeft op dit moment 9 buurtkamers verspreid door Almere. De Buurtkamer is een laagdrempelige manier om in contact te komen met andere mensen. 

Loop gerust eens binnen!

Doelgroep: Alle bewoners
Locatie: In verschillende wijken binnen Almere
Meer informatie: Buurtkamers

BRUIS

Bij ons is iedereen welkom, vooral mensen die zich emotioneel kwetsbaar voelen, en hun naasten. Wij zien elkaar als mensen, niet als cliënten of hulpverleners. In ons initiatief zijn mensen met eigen ervaringen leidend. Ons doel is meer dan alleen een luisterend oor en een kop koffie; we streven naar leren, herstel en groei voor iedereen die bij ons komt. 

Elke doordeweekse dag zijn we open van 13:00-16:00. Ook op feestdagen!

Doelgroep: Alle bewoners
Locatie: C. van Eesterenplein 257
Meer informatie: BRUIS

Smash Lounge

Elke dinsdag avond van 18:30 tot 21:00 voor 13 t/m 27 jaar. Tijdens deze activiteit komen de jongeren samen om op de Nintendo Switch Smash Bros te spelen. Het doel van deze activiteit is voorkomen van eenzaamheid en gezamelijk hier met elkaar plezier te hebben. Doormiddel van gamen en samen eten en drinken.

Doelgroep: Jongeren
Locatie: Almere
Meer informatie: Smash Lounge

Zonnebloem

Bij De Zonnebloem draait het om mensen. Wij denken in oplossingen, zodat ook mensen met een lichamelijke beperking volop van het leven kunnen genieten. 

Doelgroep: Volwassenen
Locatie: Almere
Meer informatie: Zonnebloem

Jan Steen

Kwintes ondersteunt mensen met psychiatrische of psychosociale problemen. Bij Activeringscentrum Jan Steen in Almere Haven ontmoeten mensen uit de buurt elkaar. Je kunt een gratis kop koffie drinken, een praatje maken, even op de wifi je mail checken, een hapje eten of meedoen aan allerlei activiteiten. Jan Steen is ook nog eens de lokale kunstgalerie van Almere Haven. Regelmatig houden we exposities. Je kunt genieten van schilderijen en andere kunstwerken van mensen die hier workshops geven en krijgen.

Doelgroep: Volwassenen
Locatie: Almere
Meer informatie: Jan Steen

Sport en Cultuur

Wil jij sporten óf culturele lessen volgen in Almere? Kom in actie en vindt de activiteit die bij je past.

Op deze website vind je een verzameling van sport- en culturele activiteiten in Almere voor alle leeftijden.

Doelgroep: Alle leeftijden
Locatie: Almere
Meer informatie: Sport en Cultuur Almere

5000stappen.nl

Stichting 5000stappen.nl is er voor ieder type wandelaar.
Wandelen is goed voor geest en lichaam. Wil jij wandelen, maar liever niet alleen?
loop mee met een van onze wandelgroepen.
Wekelijks gaan we 5000 stappen zetten.

Doelgroep: Volwassenen
Locatie: Almere
Meer informatie: 5000stappen.nl

Privacyverklaring