Alleen en Samen in Almere

Eenzaamheid kan iedereen raken

Eenzaamheid wordt vaak omschreven als een naar en leeg gevoel. Het is een seintje in je lichaam dat je vertelt dat je iets moet veranderen aan de verbinding met andere mensen. Deze emotie gaat niet vanzelf over. Je moet er zelf aan werken. Hoe veel werk dat is en hoe snel dat gaat, verschilt per persoon.
 

In Almere voelt meer dan de helft van de volwassenen zich weleens eenzaam. Of je nu jong of oud bent, een baan hebt of werkloos bent, je veel de deur uit gaat of juist thuis blijft. Eenzaamheid kan iedereen raken. Raakt het jou ook wel eens?
 

Op deze website vind je informatie over eenzaamheid. Wat is eenzaamheid eigenlijk, de gevolgen van eenzaamheid en wat kun je zelf doen om het te verminderen? Daarnaast vind je activiteiten in Almere die jou kunnen helpen bij het verminderen van eenzaamheid.  Maak je je zorgen om iemand uit jouw omgeving? Je leest hier hoe je deze persoon kunt helpen.

 

Wat de reden ook is voor jouw bezoek aan deze website: Je staat er niet alleen voor!

 

Alleen en samen in Almere is tot stand gekomen door een samenwerking van De Schoor, Humanitas, VMCA en Goud in Almere en wordt voortgezet door De Schoor, Welzijn in Almere.

 

Privacyverklaring